Så får du till vackra ögon

Snart är det helg och kanske känner du för att se lite extra fin ut. Idag tänkte jag vi skulle titta lite närmare på hur vi kan med enkla knep få till en festlig eller dramatisk look genom att använda sig av ögonmakeup.

Festlig look med färg

Börja med att applicera en primer för ögonlocken. Det är lätt att ögonskuggan både rasar och drar upp sig mot ögonlocksvecket och det vill vi gärna undvika. Använd gärna en palett med max tre färger. När det kommer till val av färg finns det såklart oändligt många att välja mellan. Försök gärna tänka att det ska passa in på just dig. Har du blå ögon framhävs dina ögon om du väljer orangea/terrakotta bruna toner. Har du bruna ögon kan du välja blå toner. Det är snyggt att få till en toning på ögonlocket där det är mörkare längst ut och ljust längst in. För att lyckas med detta bör du ha en riktigt ljus färg och en ganska mörk. Innan du lägger på färgen kan du sätta lite puder i kanten på ögonlocket för att inte färgen ska flyta ut längre än så. Applicera sedan den ljusare färgen längst in och den mörkare på den andra halvan av ögonlocket. Dutta gärna på färgen så att den sätter sig ordentligt och tänk på att skaka av borsten innan för att inte lös färg ska ramla ned på kinderna. När du applicerar ögonskuggan kan du titta rakt fram i spegeln så du ser ordentligt var färgen hamnar. Nästa steg är att tona ut kanterna. Använd en oanvänd borste och sudda över kanterna.

Sotad look

Om du vill ha en mer dramatisk look kan du använda svart och grå toner på din ögonskugga. Avsluta gärna med en eyeliner både på det övre och undre ögonlocket. Tänk på att sudda ut kanterna även där så det inte är helt skarpt, åtminstone på den undre ögonlocket. Förutom de exemplen ovan kan du självklart leka mer med färgerna och använda mer färgglada och glittriga nyanser. Lycka till!