Perfekt för trötta ben och fötter – köp stödstrumpor

Sitter du mycket på jobbet? Eller, är du gravid? Då kan du behöva ett par stödstrumpor. De här strumporna använder sig av kompression för att sedan öka blodcirkulationen i benen. Kompressionsstrumpor finns i tre olika tryckklasser som mäts i mmHg.

Du kan handla här i Strumpis webshop. Där finner du ett stort utbud av strumpor med olika designs, för olika problematik, samt kompressionsklasser.

Vilken kompressionsstrumpa ska du välja?

Mild kompression ligger på 12 till 14 mmHg och passar perfekt för när du ska ut och flyga. Medium har 15 till 22 mmHg och är till för dig som samlar på dig mycket vatten i benen under till exempel graviditet. Om du dessutom har varaktig nedsatt blodcirkulation och begynnande åderbråck, då hjälper medium kompression till att öka cirkulationen igen. Hög kompression ger dig ett effektivt tryck vid ankeln. De här strumporna ger ett tryck på 23-33 mmHg och är bra om du är drabbad av blodpropp, svullna ben, samt grav åderbråck.

Friska ben

Ett bra par kompressionsstrumpor avlastar dina trötta fötter och ben. Du kan dessutom hjälpa blodcirkulationen genom att ha benen i högläge mot en vägg eller stol. Se också till att röra på dig. En gång i timman kan du ta ett varv runt kontoret och då aktivera blodet och musklerna.