Kom igång med makeup

Makeup är inget nytt påfund men aldrig tidigare har det funnits så god tillgång till information, utbildning och produkter som idag. Det finns oceaner av videos och tutorials att hitta på nätet, men när allt kommer till kritan handlar det mest om att våga och att öva. Trender kommer och går inom makeup. Det finns dock några tekniker som är värda att fokusera på, eftersom de kvarstår även då modet skiftar.

Fokusera på en bra bas

En bra look är beroende av att du lyckas med basen. Det är viktigt att jobba med produkter som passar din hudtyp och hudton, annars är risken stor att din hud ser flammig ut eller att din foundation spricker. En primer slätar ut innan concealer och foundation används för täckning. På senare år har även vårdande alternativ med något lägre täckningsgrad, som BB och CC cream, blivit populära att använda som bas.

Hitta rätt produkter och utrustning

Makeup för ögon, läppar och bryn kan göras på olika sätt och du bestämmer vad som fungerar bäst för dig. Du kan lätt hitta det du behöver online för att kunna prova dig fram mellan pennor och penslar, läppstift och läppglans. Produkternas kvalitet avgör om de är pigmenterade, smular och hur länge de håller över dagen. Våga börja prova dig fram och sedan gäller som vanligt bara att öva.