Ta hand om håret

Hårvård är något vi alla sysslar med, i en utsträckning eller annan. Och medan grundläggande hårvård tar dig en ganska lång bit på vägen. Finns det fortfarande mycket att tänka på och saker du kan göra för att se till att dit hår mår så bra som möjligt.

Välja rätt schampo

Schampot är ju en av de saker som vi alla använder. Men det finns många som nog inte använder det bästa schampot för just sin hårtyp. Ett bra första steg är att samråda med din frisör om vad de anser att ditt hår behöver. Men det kan ju även vara fallet att du har färgat hår. I vilket fall du också behöver en produkt ämnat för det.

Tvätta inte håret för ofta

Alla känner säkert någon som börjar varje dag med en dusch. Och det är både dåligt för huden och håret. Två gånger i veckan är en bättre mängd när det kommer till att tvätta håret. Annars tar du bort mycket av hårets naturligt skyddande oljor. Vilket inte bara ökar risken för skadat hår, utan även kommer att få håret att se mer livlöst och tråkigt ut. Om du verkligen känner att håret behöver mer än två tvättar varje vecka kan du prova använda torrschampo för de andra tvättarna.